tirsdag 12. februar 2013

Amadia i media!


Amadia International er snart en ett år gammel organisasjon! Det vil si, som registrert organisasjon, selve arbeidet bak har pågått lengre enn det. Men slik vi er i dag, og slik vi er organisert, er vi nesten ett år gamle.
Det har derfor ikke vært mye oppmerksomhet rundt oss enda i media, men det kommer seg! Media er en viktig faktor i få ordet ut, spredd vår arbeidsmoral og filosofi, samt finne flere andre som kan hjelpe oss med å nå våre mål. Fram til nå har det vært seks media dekninger i forskjellige aviser/tidsskrift/radio. Og vi håper på mer i løpet av 2013!

Første dekningen var Fosna Folket den 03.august 2012. Her er to bilder av artikkelen:



Her var det Amadia International sin grunnlegger og leder - Tina Asphaug - og assisterende leder - Mimoza Rrusta, som besøkte bygden Ervika i Nord-Trøndelag, for å takke Miriam Aannø, en elev på videregående skole som valgte å utføre 4H-prosjekt om Amadia Interntional (Varme Små Hjerter på den tiden). Om du er interessert i å lese mer om dette, se vår tidligere blogg og innlegget om den dagen her!

Den andre gangen var da Avisa Nordland intervjuet vår fylkesleder for Nordland, Troms og Finnmark, Cilje Helen Samulsen, om hvordan Amadia arbeider. Artikkelen kom ut 05.desember 2012. Cilje Helen er også prosjektleder for Sør-Amerika og vinklingen der var hvor utfordrende det er å hjelpe til i Sør-Amerika pga korrupsjon, og det vi sender ikke alltid kommer fram, uanset hva som sendes. Om du vil lese artikkelen, er det mulig å gjøre dette her!


Den fjerde gangen var et planlagt intervju av Tina Asphaug av Allers, og kom ut med nyttårsutgaven den 27.desember 2012. Dette var spennende, da intervjueren kom hjem for til Tina og ønsket å se hvordan hun arbeider. Der var det bilder av at de bretter klær og klargjør pakkesendinger. Lille Vanessa, datteren til Tina, fikk være med på arbeidet den dagen :)


Den fjerde gangen var i  Adresseavisen den 24.januar 2013. Denne gangen var teamet hva slags mål Amadia har hatt fram til nå, hvilke har vært oppnådd og hva vi skal videre. Vi har aldri vært intervjuet av Adresseavisen tidligere, så det var også en introduksjon til oss som organisasjon og hvordan det hele startet opp. Spennende at en forholdsvis stor avis viser interesse for oss! Her er linken til nettversjonen av artikkelen: "Startet med å strikke babyklær."


Den femte utgivelsen som vi er nevnt i er det norske, feministiske tidsskriftet FETT. Teamet bak FETT beskriver det på følgende måte:  "Fett er et feministisk tidsskrift, som kommer ut med fire utgaver i året. Bladet utgis av Kvinnefronten, med økonomisk støtte fra Fritt Ord og Norsk Kulturråd, men redaksjonen arbeider på uavhengig basis." 
Dette vil ikke omhandle Amadia International spesifikt, men vi er dratt inn som tema og eksempel i en artikkel som skal handle om likestilling i dagens samfunn, og hvor langt vi egentlig har kommet med dette. Spennende tema, som vår informasjonssjef, Gunnvor Kjersem Hildre, skriver om og vi er glade for å bli tatt med som eksempel!
Sjekk ut nettsiden deres her.

I tillegg har Gunnvor vært intervjuet i en time av RadioÅlesund, hvor målet vårt var å opplyse deres lyttere om Amadia International, samt å få fram ordet om hva det omhandler å være kontaktperson eller frivillig for oss. Det ble også formidlet hvilke kanaler man kan nå oss på. Kjempemorro at de ville ha oss på besøk der!

Vi i Amadia International blir veldig glade om det er noen der ute som ønsker å skrive om oss og eller vet om noen som har mulighet til å gjøre det for oss! Ta gjerne kontakt om det er noen som ønsker dette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar